Grusgroparna i oktober 2017

Maken och jag har skaffat ”skogscyklar” med litet tjockare ringar än vanliga cyklar, men ändå inte ”fatbikes”. Det är så roligt att cykla omkring på skogsstigar och traktorvägar uppe i skogen här i närheten där vi bor. Samtidigt som man både får motion och frisk luft får vi också uppleva vackra vyer i naturen omkring oss. Dessutom får man strax ett större ”revir” när man cyklar jämfört med om man promenerar.

Det finns många stora vattenfyllda grustag i skogen och jag brukar ofta ha kameran med och fota på olika ställen.

När våra barn var små fanns det ett grustag som var mera ”barnvänligt”, alltså inte så djupt och där har de lärt sig simma, alla fyra. (Finns inte på bild här.)

Nu i höst har det varit (många regniga) men även fina vindstilla för- eller eftermiddagar då vattenytan varit varit blank som en spegel.

Sådana dagar och stunder får man ta vara på och njuta av för att orka med den mörkaste tiden på året som vi har framför oss. Och i natt får vi sova en timme längre då vi äntligen återgår till normaltid. Visst håller ni med om att det är onödigt att hålla på med att skruva klockorna fram och tillbaka två gånger i året…

 

 

Lämna en kommentar